Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a reacționat Moldova la accederea Nataliei Gordienko în finala Eurovision

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПевица Наталья Гордиенко на Евровидении-2021
Певица Наталья Гордиенко на Евровидении-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2021, Natalia Gordienko, a ajuns în finala concursului. Iată cum au reacționat moldovenii la această veste.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Piesa „Sugar”, interpretată de Natalia Gordienko, cea care ne-a reprezentat țara la concursul muzical Eurovision 2021, a trecut în finală.

Репетиция второго полуфинала конкурса Евровидение-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Societate
Natalia Gordienko a trecut în finala Eurovision 2021

Mai mult, Gordienko a impresionat și după ce a depășit recordul celei mai lungi note cântate vreodată la acest concurs. Este vorba de nota de final care durează 17 secunde. Moldovenii au reacționat în mare parte pozitiv și au felicitat-o pe Natalia Gordienko pentru succesul din semifinală.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat felicitări artistei și i-a mulțumit producătorului acesteia.

„Felicitări interpretei Natalia Gordienko care reprezintă țara noastă la Eurovision Song Contest 2021, pentru faptul că s-a calificat în finala concursului. Transmit sincere mulțumiri pentru sprijinul acordat bunului meu prieten, Artist al Poporului din Rusia și Moldova, Filip Kirkorov”, scrie Dodon pe canalul său de Telegram.

Fostul ministru al Justiției din Moldova, fostul judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului Stanislav Pavlovschi la fel a felicitat-o pe reprezentanta țării noastre.

„Bravo, Natalia Gordienko! Felicitări! Suntem mândri de tine!”, a  scris Pavlovschi pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Natalia Gordienko a primit felicitări de la cântăreața de operă Lilia Șolomei.

„Numărul șapte norocos a adus-o pe Natalia la principalul concurs Eurovision! Mult noroc!!!”, a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Bogdan Țîrdea, referindu-se la performanța cântăreței din Republica Moldova, a scris pe canalul său de Telegram - „Natalia Gordienko este grozavă!”

„Sincer, nu mi-e rușine de țara mea. 17 secunde este un record Eurovision”, a adăugat deputatul.

Unul dintre cei mai cunoscuți toastmaster din Republica Moldova, Pavel Duganov, a scris pe Facebook că aseară, în timpul semifinalei, a ținut pumnii pentru Natalia Gordienko împreună cu mai mulți prieteni, printre care și Igor Dodon cu familia sa.

Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Ridică-te și mergi înainte: Manizha – în finala Eurovision

„Aseară, o companie prietenoasă a ținut pumnii pentru Moldova la Eurovision! Alături de noi a fost și Igor Dodon cu familia sa! Natalia Gordienko a evoluat grozav și Moldova a trecut în finală! Am sărbătorit victoria cu cântece la chitară și discuții despre frumos! Timpul a trecut repede”, a precizat Duganov.

Interpretarea reprezentante Republicii Moldova a fost comentată și de compozitorul și producătorul rus Igor Krutoi.

„Felicitări pentru că ați ajuns în finală. Susținem Moldova”, a scris compozitorul rus pe pagina sa de Facebook.

Producătorul spectacolului lui Gordienko la Eurovision 2021, cântărețul Filip Kirkorov le-a mulțumit tuturor pentru susținere și i-a urat succes Nataliei pentru finala de sâmbătă.

„Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Suntem în finală! Vom cânta în cea de-a doua parte a competiției din 22 mai, cu numărul 14! Vă mulțumim pentru voturi!”,  a scris cântărețul pe pagina sa de Instagram.
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Филипп Киркоров (@fkirkorov)

Natalia Gordienko, cea care ne-a reprezentat țara la concursul muzical Eurovision 2021, a trecut în finală. Astfel, interpreta din Republica Moldova va mai evolua o dată pe scena de la Rotterdam în finala de sâmbătă, alături de interpreți din 26 de țări care vor concura pentru primul loc. Amintim că în acest an concursul muzical „Eurovision 2021” se desfășoară într-un format mai restrâns din cauza pandemiei. Delegațiile naționale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0