Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Natalia Gordienko a trecut în finala Eurovision 2021

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaРепетиция второго полуфинала конкурса Евровидение-2021
Репетиция второго полуфинала конкурса Евровидение-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Reprezentanta Republicii Moldova la concursul muzical Eurovision, Natalia Gordienko, a trecut în finală.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Natalia Gordienko, cea care ne-a reprezentat țara la concursul muzical Eurovision 2021, a trecut în finală. Astfel, interpreta din Republica Moldova va mai evolua o dată pe scena de la Rotterdam în finala de sâmbătă, alături de interpreți din 26 de țări care vor concura pentru primul loc.

Репетиция первого полуфинала конкурса Евровидение-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Ridică-te și mergi înainte: Manizha – în finala Eurovision

Din cea de-a doua semifinală au trecut în finala Eurovision Albania, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Portugalia, Islanda, San Marino, Elveția, Grecia și Finlanda. De precizat, cetețenii din Republica Moldova nu au putu vota pentru reprezentanta țării noastre. 

Anterior, Natalia Gordienko a scris pe pagina sa de Instagram că vrea să ajungă nu doar la inimile fanilor Eurovision, dar și în cartea recordurilor Guinness. Aceasta a precizat că recordul ei ar fi nota de pe finalul piesei pe care și-a propus să o atingă, și se pare că i-a reușit. Această notă durează 17 secunde.

Amintim că în acest an concursul muzical „Eurovision 2021” se desfășoară într-un format mai restrâns din cauza pandemiei. Delegațiile naționale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte.

Ssala de spectacole va găzdui 3 500 de spectatori în finala de sâmbătă, la fel ca și în cele două semifinale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală. Concursul Eurovision se desfășoară în perioada 18-22 mai la Ahoy Arena din Rotterdam. Anul trecut, competiția a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. În finala de sâmbătă, interpreți din 26 de țări vor concura pentru primul loc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0