Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meniul din grădinițe a fost modificat: Ce vor mânca micuții

© Pixabay / Regenwolke0Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Copiii din instituțiile de educație timpurie vor avea un meniu unic începând din această vară. Iată ce vor mânca micuții.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Carne de curcan și spanac, legume și fructe proaspete și ceai doar din ierburi. Asta vor mânca și bea copiii care frecventează instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău.

Viorica Negrei - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Un meniu nou în grădinițele publice din Chișinău - Ce conține acesta

Astfel, începând din această vară, micuții vor avea un meniu unic care va include mâncare sănătoasă și care va fi diferită de la o zi la alta.

De exemplu în ziua de lui, la prânz, micuții vor mânca supă vegetariană cu smântână, pârjoale din carne de vită, dovlecei copți la cuptor, compot de fructe proaspete și pâine din făină integrală. Pentru ziua de marți meniul pare mai bogat în proteine. Astfel, micuții vor putea mânca supă cu găluște și smântână, perișoare din fileu de pește cu sos de roșii, salată de spanac cu castraveți proaspeți și semințe.

În fiecare zi, pe lângă mic dejun și prânz, copiii vor avea și câte două gustări la care vor primi fructe, salate, gustări din ouă, papanași, diverse copturi, chefir și sucuri naturale. Nu va lipsi din meniu nici laptele, brânza și untul.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău informează că micuții vor primi doar pește proaspăt și nu congelat cum era până acum. La fe,l se va diversifica și ceaiul pe care îl vor bea. Totodată, va crește cantitatea de fructe crescute în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0