Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a spus care este condiția unei prietenii cu Occidentul

© Photo : МИД РФ / Accesați arhiva multimediaСергей Викторович Лавров
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Șeful diplomației ruse a subliniat că Rusia nu poate dezvolta relații, ignorându-și istoria și tradițiile.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a spus care este condiția în baza căreia Moscova intenționează să-și construiască relații cu țările occidentale.

"Noi suntem gata să fim prieteni cu Occidentul, dar voi sublinia: numai cu un sentiment al propriei demnități, pe care l-am moștenit de-a lungul secolelor, mileniilor de existență a țării noastre de la strămoșii noștri. Bunăstarea cetățenilor noștri este principalul obiectiv al politicii externe", a spus el în timpul discursului adresat participanților la maratonul educațional "Cunoștințe noi" ("Новое знание").

Ministrul a adăugat că, în același timp, Rusia nu poate dezvolta relații, ignorându-și istoria și tradițiile, care sunt valoroase pentru fiecare rus.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Rusia
Zaharova: Discuția dintre Lavrov și Blinken a fost constructivă

"Ne-am bazat mereu pe mândria națională, aceasta este o caracteristică foarte importantă, nu toate națiunile o au, și pe patriotismul nostru, inclusiv apărarea echității și disponibilitatea de a-i ajuta pe cei slabi. Acestea sunt calități umane foarte importante și dacă în viața de zi cu zi, în viața obișnuită, le admirăm, atunci, fără îndoială, ele ar trebui să se manifeste în poziția noastră pe arena internațională", a precizat Lavrov.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat după evenimentele din Ucraina și revenirea Crimeii. În afară de asta, Washingtonul a acuzat în repetate rânduri Moscova de amestec în alegerile prezidențiale și de atacuri cibernetice. Acest lucru a dus la numeroase sancțiuni antirusești, urmate de măsuri de răspuns din partea Kremlinului. De asemenea, au avut loc mai multe scandaluri diplomatice care au dus la expulzarea reciprocă a angajaților  misiunilor.

Săptămâna aceasta, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei s-a întâlnit cu omologul său american, Anthony Blinken, în marja sesiunii ministeriale a Consiliului Arctic de la Reykjavik. Părțile și-au exprimat disponibilitatea de a dezvolta relațiile. Reprezentanții celor două state pregătesc propuneri președinților pentru întâlnire, inclusiv privind problemele de stabilitate strategică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0