Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova: Discuția dintre Lavrov și Blinken a fost constructivă

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Întâlnirea dintre ministrul rus de externe Sergei Lavrov și secretarul de stat american Anthony Blinken a avut loc pe fundalul sesiunii ministeriale a Consiliului Arctic.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a remarcat caracterul constructiv al primei întâlniri dintre ministrul rus de externe Sergei Lavrov și secretarul de stat american Anthony Blinken, care a avut loc ieri la Reykjavik.

În emisie pe canalul Youtube, ea a spus că întâlnirea „a durat mai mult decât era planificat”, relatează RIA Novosti.

Глава МИД РФ Сергей Лавров и государственный секретарь США Энтони Блинкен во время встречи на полях Арктического совета в Рейкьявике - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Cum a calificat Lavrov întâlnirea pe care a avut-o cu Blinken

"Presa prezentă la această întâlnire - jurnaliști americani, ruși, locali - a fost oarecum descurajată de cât de constructiv a început", a spus Zaharova.

Ea a remarcat că, „de obicei presa, în special cea americană, strigă ceva de pe scaune atunci când au loc filmările de protocol, iar părțile fac schimb de amabilități”.

Ea a adăugat că „frazele au fost atât de pline de sens și au motivat părțile, delegațiile, negociatorii să lucreze în mod constructiv”, încât jurnaliștii nu au făcut nicio remarcă.

Întâlnirea dintre Lavrov și Blinken a avut loc pe fundalul sesiunii ministeriale a Consiliului Arctic. La sfârșitul reuniunii, ministrul rus de externe a spus că părțile vor pregăti propuneri pentru președinți pentru o întâlnire, inclusiv pe probleme de stabilitate strategică. Blinken a subliniat că este în interesul Statelor Unite să suspende sancțiunile împotriva operatorului proiectului Nord Stream 2, asupra șefului și angajaților acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0