Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incident în zona de securitate: Comentarii și detalii

Олег Беляков - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Incidentul cu focuri de arme îndreptate spre un reprezentant al Tiraspolului din zona de securitate a fost comentat pentru Sputnik de șeful delegaţiei transnistrene din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik, Iulia Sorokopud. Partea transnistreană investighează un incident cu focuri de armă îndreptate asupra unui reprezentant al forțelor de ordine. Acesta s-a produs pe 2 mai, dar în regiune s-a anunțat despre asta abia acum.

Potrivit șefului delegaţiei transnistrene din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov, s-a informat despre asta atunci când grupul operațional-de investigație a colectat suficiente materiale la fața locului

„Incidentul s-a produs pe 2 mai. Am anunțat acest lucru abia acum, deoarece în tot acest timp au fost întreprinse măsuri de investigație. Și acum, când aceste informații au fost confirmate și sunt fiabile, am anunțat toate detaliile. Dar ancheta continuă”, a subliniat Belyakov.

Potrivit lui, totul s-a întâmplat în zona scării podului care unește satele Bîcioc și Gura Bîcului. 

Здание министерства иностранных дел РФ в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Rusia
Rusia este gata să contribuie la avansarea dialogului Chișinău - Tiraspol  

„Pe 2 mai, în jurul orei 17:00, trei bărbați au ieșit dintr-un Mercedes negru. Unul - cu o pușcă cu vizor telescopic. Acesta a tras trei focuri de armă în direcția mașinii unui ofițer al departamentului de frontieră transnistrean. Apoi a tras un foc asupra unui indicator rutier. După aceea, grupul înarmat a urcat în mașină și a fugit”. Despre asta a informat joi Oleg Belyakov presa locală. 

Partea transnistreană este convinsă că „tragerea din armă nu a fost fictivă, ci reală”.

„Slavă Domnului, toată lumea a scăpat vie și nevătămată. Dar împușcăturile din zona de securitate, în special punerea în pericol a vieții unui reprezentant al forțelor de ordine... Acest lucru ține exclusiv de competența CUC pentru a preveni escaladarea situației în zona de securitate. Problema este serioasă și vom lucra la ea mult timp", a declarat șeful delegaţiei transnistrene din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov. 

Potrivit lui Oleg Belyakov, Chișinăul nu a comentat încă această situație, probabil acest lucru se va întâmpla la următoarea ședință a Comisiei Unificate de Control.

Reprezentanții Chișinăului nu dispun de informații despre acest incident.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0