Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este gata să contribuie la avansarea dialogului Chișinău - Tiraspol  

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaЗдание министерства иностранных дел РФ в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
La Moscova, capitala Federației Ruse, a avut loc o întrevedere între ministrul adjunct rus al Afacerilor Externe și reprezentantul special pentru problema transnistreană al președintelui în exercițiu al OSCE.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei Andrei Rudenko l-a primit joi, 25 februarie, în vizită pe reprezentantul special pentru soluționarea problemei transnistrene al președintele în exercițiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene Vitali Treapițîn - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Politică
Vicepremierul pentru Reintegrare a avut o discuție cu reprezentanți ai Rusiei

Despre întrevedere a oferit detalii Ministerul rus de Externe.

La întâlnire au participat și ambasadorul Suediei la Moscova, Malena Mard, și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch, potrivit serviciului de presă al ministerului rus de Externe.

„Au fost discutate detaliat situația care s-a creat în procesul soluționării problemei transnistrene în 2020, perspectivele de promovare a tacticii „pașilor mici” în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, interlocutorii „au fost de acord asupra necesității unei activități ritmice și consecvente a Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negocieri pentru soluționarea diferendului transnistrean (în formatul „5+2”)”.

Ministerul de Externe al Rusiei subliniază, de asemenea, disponibilitatea acestei țări, în calitatea ei de garant și mediator în procesul de negocieri, de a „contribui la avansarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0