Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon spune din ce motiv nu se vaccinează moldovenii

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinare în România
Vaccinare în România - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a fost întrebat de ce moldovenii încă sunt reticenți la vaccinarea împotriva COVID-19. Răspunsul l-a oferit în cadrul emisiunii sale săptămânale.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că atunci când țara va dispune de suficiente vaccinuri de diferite tipuri, atunci autoritățile ar putea să motiveze cetățenii, prin diverse programe, să se imunizeze. 

Motocicliști - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Societate
Câțiva bikeri au mers să se imunizeze: Iată cum s-au dus la Centrul de vaccinare - foto
"Problema este că oamenii nu prea vor să se vaccineze pentru că nu avem suficiente vaccinuri care sunt cele mai solicitate, mă refer la ”Sputnik-V”. Eu am văzut că unele țări au motivat cetățenii prin oferirea unor bunuri doar ca ei să se vaccineze. Eu cred că după ce vom asigura 500 de mii de vaccinuri de fiecare tip, atunci putem merge și pe formula de motivare pentru ca să se vaccineze cât mai mulți cetățeni. Știu că marea majoritate așteaptă ”Sputnik-V” și sper cât mai curând să aducem mai multe doze", a declarat Igor Dodon.

La fel, Dodon a anunțat că aproape un milion de doze de vaccin ”Sputnik-V” ar putea ajunge în țara noastră în perioada următoare.

"Sper că în luna iunie se va aproba o astfel de hotărâre pentru ca să primim în jur la un milion de doze de vaccin ”Sputnik-V”. Eu tot am de gând să mă vaccinez cu ”Sputnik-V”. Imediat ce va fi liber pentru toți, voi face acest lucru", a spus Dodon.

În același timp, consilierul prezidențial în domeniul Sănătății Ala Nemerenco a declarat recent că, cel mai probabil, numărul infectărilor cu COVID-19 va crește din nou în perioada următoare.

Republica Moldova a recepționat 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Societate
Foto: Republica Moldova a recepționat un nou lot de vaccin Pfizer

La fel, Nemerenco este de părere că în Republica Moldova lucrurile decurg foarte prost la capitolul organizarea procesului de imunizare.

"Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea Ministerului de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment. Nu înțeleg de ce autoritățile nu folosesc toate pârghiile pentru acest proces", a spus Ala Nemerenco. 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 239 094 de cetățeni s-au imunizat cu prima doză de vaccin, iar 36 533 cu cea de-a doua.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0