Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un partid s-a înscris la CEC pentru a participa în alegeri: Detalii

© Sputnik / Cristina BasВыборы президента Молдовы - заявления ЦИК
Выборы президента Молдовы - заявления ЦИК - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда” a depus documentele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда” este al 7-lea concurent electoral care a depus actele la Comisia Electorală Centrală. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În prima zi, șase partide și blocuri au făcut acest lucru.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Politică
Rolul decisiv pe care l-ar putea juca Usatîi după alegeri - cu cine ar putea face coaliție
Tot vineri, membrii Comisiei Electorale Centrală au tras la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot. Astfel, primul în buletinul de vot va fi Partidul Acasă Construim Europa (PACE), urmat de Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic (condus de Mark Tkaciuk). Locul trei în buletin va fi ocupat de blocul „Renato Usatîi”, urmat de Partidul „Șor”. Pe poziția a cincea se regăsește Partidul Acțiune și Solidaritate, iar cu numărul șase va fi blocul electoral PSRM-PCRM.

Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0