Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Când vor fi relaxate restricțiile?

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gâlcă
Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Municipiul Chișinău ar putea trece în zilele apropiate de la Codul Roșu de COVID-19 la Cod Portocaliu. Despre acest lucru a anunțat șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă.
Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Când vor fi relaxate restricțiile?

Potrivit indicatorilor epidemiologici, Chișinăul este sub Cod Portocaliu de COVID-19 și nu sub Roșu, precum a fost o bună perioadă de timp. Ultimele cifre arată că în Capitală se înregistrează 70 de cazuri la 100 de mii de populație, ceea ce permite atribuirea Codului Portocaliu. Anunțul a fost făcut de către Boris Gîlcă în cadrul emisiunii "Logica Puterii".

Tabără de vară - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Societate
Vor activa sau nu taberele de vară în acest an: Ce spun autoritățile
"Este o noutate bună, datorită locuitorilor Capitalei care au manifestat responsabiltiate și solidaritate asistăm la o descreștere evidentă și esențială a cazurilor noi. Acest lucru ne permite să trecem la Cod Portocaliu de COVID-19", a precizat specialistul.

Potrivit lui, în timpul apropiat Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău urmează să se întrunească în ședință pentru a decide asupra restricțiilor ce urmează a fi scoase, dar și a celor care vor rămâne în vigoare.

"Cu certitudine nu este o relaxare, nu revenim deocamdată la viața dinaintea pandemiei, fără restricții. Portul de mască rămâne obligatoriu atât pentru cei care nu s-au vaccinat, dar și pentru cei care s-au vaccinat. În scurt timp, autoritățile vor reveni cu toate detaliile", a subliniat Gîlcă.

Șeful adjunct de la Direcția Sănătate Chișinău susține că pentru a scăpa definitiv de virus cea mai bună soluție este vaccinarea în masă a cetățenilor. În prezent, se desfășoară cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare, iar populația este îndemnată să se folosească de această oportunitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0