Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC va înregistra primii candidați electorali: Cine este primul pe listă

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală va înregistra astăzi cadidații electorali care au depus actele la CEC pentru a intra în cursa pentru scrutinul din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Comisia Electorală Centrală se întrunește astăzi în ședință pentru a înregistra candidații care au depus deja dosarul de acte pentru înscrierea lor în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate.

Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Societate
CEC a cerut o sumă de bani pentru alegeri, Guvernul a oferit - alta: Ce urmează

Astfel, vor fi fi înregistrați Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidul Politic ”Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, dar și Partidul Politic „Șor”. Totodată, CEC va înregistra și simbolul electoral, dar și confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanțe - trezorierul.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
De ce europenii l-au îndrăgit atât de mult pe Renato Usatîi
De precizat, după tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot, primul în buletinul de vot va fi Partidul Acasă Construim Europa (PACE), urmat de Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic (condus de Mark Tkaciuk). Locul trei în buletin va fi ocupat de blocul „Renato Usatîi”, urmat de Partidul „Șor”. Pe poziția a cincea se regăsește Partidul Acțiune și Solidaritate, iar cu numărul șase va fi blocul electoral PSRM-PCRM. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0