Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe puncte de trecere a frontierei se redeschid după ce au fost închise în pandemie

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal anunță că începând de luni va fi reluată activitatea punctelor de trecere a frontierei care n-au mai activat de la începutul pandemiei. Totuși, un punct de trecere rămâne a fi încă închis. 

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Începând de luni, 24 mai, ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Rusia
Reguli noi pentru străinii care vor să meargă în Federația Rusă: Detalii

Excepție va face punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut. Potrivit Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, acesta rămâne încă nefuncțional, deoarece partea română nu reia deocamdată activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova nu pot să redeschidă acest punct de trecere.

Amintim că mai multe puncte de trecere a frontierei au fost închise în data de 14 martie 2020. Motivul a fost prevenirea răspândirii noului coronavirus, dar și un răspuns la deciziile autorităților din țările vecine. Potrivit Poliției de Frontieră, până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei au activat. 

Totodată, vameșii precizează că, în continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0