Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe apeducte ar putea fi construite sub râul Prut - detalii

© Photo : Facebook / Costel AlexeRâul Prut. Barajul Costești-Stânca
Râul Prut. Barajul Costești-Stânca - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Mai multe raioane din Republica Moldova ar putea fi alimentate cu apă potabilă din județul Iași, România. Cum ar fi posibil.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Apeducte de alimentare cu apă potabilă urmează a fi construite sub râul Prut. Un Acord privind reglementarea construirii unor apeducte a fost semnat astăzi, 20 mai, la Chișinău de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță și secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie Iurco. 

Reabilitarea sistemului de apeduct din localitatea Molești, Ialoveni - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2020
Societate
Apeduct important: 170 de mii de moldoveni vor fi racordați

„Acordul are un caracter de noutate, oferind cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova”, scrie serviciul de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Astfel, alimentarea cu apă potabilă ar fi posibilă între localitățile Măcărești, România – Măcărești, Republica Moldova, Sculeni, România – Sculeni, Republica Moldova, Ungheni, România – Ungheni, Republica Moldova și în sectorul localității Tabăra din România. 

De menționat este că mai bine de jumătate dintre localitățile țării rămân în continuare fără acces la sistemul public de aprovizionare cu apă potabilă. Asta arată un raport al Biroului Național de Statistică. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0