Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apeduct important: 170 de mii de moldoveni vor fi racordați

© Photo : Mihai CatanReabilitarea sistemului de apeduct din localitatea Molești, Ialoveni
Reabilitarea sistemului de apeduct din localitatea Molești, Ialoveni - Sputnik Moldova
Abonare
Un apeduct cu o lungime de aproximativ 53 de km, care va traversa municipiul Chişinău, raioanele Străşeni și Călăraşi, va fi construit până în anul 2023. Lucrările ar putea începe la mijlocul anului viitor.

CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. Un grandios proiect va fi lansat în prima jumătate a anului 2021 - va începe construcția apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi.

Guvernul va contribui cu doar 10% din suma necesară pentru implementarea proiectului. Germania a oferit în acest sens 15 milioane de euro în calitate de finanțare nerambursabilă.

Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Un apeduct de proporții urmează să fie construit în sudul Moldovei

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au organizat o ședință de lucru în format online cu responsabilii de proiect.

La prima etapă va fi trasat apeduct pe o distanță de 53 de kilometri, iar ulterior vor fi racordate la magistrală satele din raioanele Strășeni și Călărași. 

În total, 170 de mii de persoane vor fi asigurate cu apă potabilă. Valoarea totală a proiectului constituie 25 milioane de euro. El urmează să fie implementat până în anul 2023.  

De menționat este că mai bine de jumătate dintre localitățile țării rămân în continuare fără acces la sistemul public de aprovizionare cu apă potabilă. Asta arată un raport al Biroului Național de Statistică. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0