Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Trio asociat”, criticat dur de ex-președintele Dodon: Unde vă băgați?

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
În opinia fostului președinte al Moldovei Igor Dodon, noul acord între Ucraina, Georgia și Moldova este îndreptat împotriva Rusiei și este periculos pentru Moldova însăși.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Fostul șef al statului și liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon a criticat dur în cadrul unei emisiuni televizate semnarea memorandumului privind înființarea „Trioului asociat” între Georgia, Moldova și Ucraina. Președintele PSRM a subliniat necesitatea retragerii din acest acord.

"L-am întrebat pe Ciocoi, unde vă băgați? Este clar doar că documentul este îndreptat împotriva Rusiei. Sunteți interimar, cine v-a împuternicit să faci astfel de lucruri? Președintele? Sau Parlamentul?", a spus Dodon.

El a adăugat că prin intermediul unor astfel de instrumente se creează un soi de ”cordon” împotriva Rusiei.

"Ucraina și Georgia au adoptat pentru ele obiectivul strategic de aderare la NATO. Dar Moldova unde se bagă? Avem suficiente probleme. Înțeleg cooperarea, reformele, dar de ce să incluzi acolo problemele de securitate? Acesta este un document periculos. Nu susținem asta, vom anula totul", - a adăugat liderul PSRM.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
UE nu va da bani: experții, despre „trio asociat” - Moldova, Ucraina și Georgia
Pe 17 mai: Ucraina, Moldova și Georgia au semnat la Kiev un memorandum privind cooperarea între ministerele de Externe din cele trei țări în vederea accelerării aderării la Uniunea Europeană.

Memorandumul semnat privind crearea așa-numitului „Trio asociat” stabilește parametrii pentru cooperarea dintre cele trei țări asociate cu Uniunea Europeană și asigură un cadru de reglementare pentru demersuri diplomatice comune, consultări trilaterale și acțiuni privind relațiile c publicul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0