Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: „Le vom sparge dinții” - la cine s-a referit președintele rus

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaRussia Putin Valdai Discussion Club
Russia Putin Valdai Discussion Club - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Rusia va răspunde dur la încercările de invadare a teritoriului său, a declarat președintele Vladimir Putin la ședința comitetului organizatoric ”Victoria”.

BUCUREȘTI, 20 mai Sputnik. "Toată lumea încearcă să ne muște sau să muște ceva de la noi - dar ar trebui să știe că le vom sparge dinții tuturor, astfel încât să nu poată mușca, iar garanția acestui lucru este dezvoltarea forțelor armate", a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Rusia
Zaharova: Discuția dintre Lavrov și Blinken a fost constructivă

​Putin a subliniat că Rusia nu urmează calea militarizării economiei. Președintele Rusiei a reamintit că trei trilioane de ruble, sau 42 de miliarde de dolari la cursul de schimb actual, au fost alocate pentru apărare anul acesta, în timp ce cheltuielile militare ale SUA, după cum a menționat, „sunt de peste 770 de miliarde”.

În același timp, armata rusă, așa cum a menționat Putin, deține cele mai moderne forțe de descurajare nucleară.

„Avem un nou tip de armă strategică, în general, un bloc planor intercontinental Avangard cu viteză hipersonică. A apărut la noi, la nimeni nu a apărut încă, dar noi avem arme hipersonice", a spus el.

Putin a avertizat că încercările de limitare a Rusiei vor continua, deoarece adversarii săi „pur și simplu nu au nevoie de o astfel de țară”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0