Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor avea o minivacanță în august: Când vor avea de recuperat o zi

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Bugetarii moldoveni s-ar putea alege cu o minivacanță de cinci zile în luna august. Asta pentru că autoritățile au pregătit un proiect prin care se propune ca ziua de 30 august să fie liberă, dar să fie recuperată într-o altă zi. 

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Proiectul elaborat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale are ca scop utilizarea optimă de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul curent.

Vacanță, litoral, insulă, plajă - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Societate
Unde ne odihnim în această vară: Ce oferte turistice sunt disponibile pentru moldoveni

Astfel, se propune ca ziua de luni, 30 august, să fie considerată zi liberă, iar ziua de sâmbătă, 21 august, să fie zi lucrătoare, pentru a recupera ziua liberă. 

Proiectul a fost inclus pe agenda ședinței de astăzi, 20 mai, a secretarilor generali ai Guvernului și urmează să fie luată o decizie în acest sens. Astfel, dacă proiectul va fi acceptat, bugetarii se vor odihni cinci zile, începând cu ziua de vineri, 27 august, atunci când este marcată Ziua Independenței Republicii Moldova și până marți, 31 august, inclusiv, atunci când se sărbătorește Ziua Națională „Limba Noastră”. Totodată, pe data de 21 august, bugetarii vor trebui să iasă la muncă. 

Potrivit proiectului, ministerele, autoritățile administrative centrale și instituțiile publice vor asigura în ziua considerată lucrătoare activitatea eficientă a unităților subordonate, iar pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare. 

Amintim că data de 27 august și 31 august sunt constituie zile de sărbătoare nelucrătoare, fiind stabilite în art.111 din Codul muncii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0