Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maldivele ar putea rămâne doar o amintire: În cât timp ar putea ajunge sub apă

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaОстров в океане
Остров в океане - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Aproximativ 80% dintre insulele Maldive sunt situate la altitudinea de doar un metru deasupra nivelului mării, ceea ce le face foarte vulnerabile la creșterea nivelului apei.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Insulele Maldive ar putea să dispară de pe fața Pământului până în 2100 dacă societatea nu va lupta cu schimbările climatice, a declarat miercuri ministrul Mediului, Schimbărilor Climatice și Tehnologiilor al țării, Aminat Shauna.

Până în 2100, a spus ea, Maldivele „vor dispărea” dacă mediul înconjurător va fi distrus în același ritm ca acum.

"Schimbările climatice sunt reale și suntem cea mai vulnerabilă țară din lume. <...> Viitorul țării noastre, viitorul poporului nostru, viitorul culturii noastre - toate acestea depind de acțiunile noastre actuale", a spus Shauna la CNBC.

Президент РФ В. Путин провел совещание о мерах по повышению инвестиционной активности - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Rusia
Putin la summit-ul climateric - cele mai importante declarații și propuneri
Ea a menționat că 80% din insulele Maldive sunt situate la o altitudine de doar un metru deasupra nivelului mării, ceea ce le face extrem de vulnerabile la creșterea nivelului apei. Pe majoritatea insulelor - 90% - au loc inundații iar pe 97% se observă eroziunea liniei litoralului, relatează Izvestia.

Potrivit ministrului, autoritățile țării au întreprins deja o serie de acțiuni pentru a minimiza impactul schimbărilor climatice, în special au fost aprobate măsuri de protejare a zonelor de coastă. Maldivele și-au anunțat de asemenea intenția de a deveni unul dintre lideri în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Pentru a soluționa problema schimbărilor climatice este nevoie de o cooperare internațională”, a adăugat Shauna.

Anterior, în luna aprilie, 40 de țări au luat parte la summitul climatic în urma căruia acestea și-au asumat obligația de întreprinde un șir de măsuri îndreptate spre susținerea ecologiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0