Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM a mers la CEC: De ce Filip este convins că formațiunea sa va intra în noul Parlament

© Photo : Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Partidul Democrat din Moldova a mers joi, 20 mai, la CEC și a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie. 

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. PDM a depus actele la CEC pentru a candida la alegerile parlamentare anticipate. Într-o postare pe Facebook, liderul democraților a menționat că de data aceasta vrea să se facă o altfel de campanie electorală.

Выборы президента Молдовы - заявления ЦИК - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Politică
Încă un partid s-a înscris la CEC pentru a participa în alegeri: Detalii

„Să lăsăm faptele să vorbească despre formațiunile politice. Îmi doresc să avem o luptă a ideilor, o luptă a viziunilor, nu doar declarații tari, critici și multă murdărie în această campanie. PDM a făcut primul pas, a venit cu plan de țară, pe care va fi bazat și programul nostru electoral. Și îmi doresc ca și alte formațiuni politice să vină cu o viziune pentru țară”, a declarat Pavel Filip.

În context, politicianul se arată convins că democrații vor ajunge în următorul Legislativ. 

„PDM este un partid cu tradiții, cu cele mai bune structuri în teritoriu și este formațiunea politică cu resursa umană cea mai puternică. Avem în partid oameni care au în spate realizări concrete: miniștri, președinți de raioane, primari, oameni care au condus instituții de stat”, a menționat președintele PDM.

Săptămâna trecută, PDM a prezentat lista primelor zece candidați ai partidului. 

Vedeți mai jos lista candidaților PDM:

1. Pavel Filip
2. Alexandru Jizdan
3. Monica Babuc
4. Ghenadie Buza
5. Mihai Olărescu
6. Nicolae Ciubuc
7. Svetlana Rotundu
8. Ion Leucă
9. Valentina Rotaru
10. Natalia Roșca

Precizăm că Dumitru Diacov i-a cedat locul său în listă președintelui raionului Cimișlia, Mihai Olărescu.

Vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0