Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Campanie inedită în bibliotecile din Capitală: Cum poți participa

© Sputnik / OsmatescoElena Dabija
Elena Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
În această săptămână derulează Campania "ReVino la biblioteca ta!". Detalii despre acest proiect inedit, așteptat cu mult drag de toți cititorii, am aflat de la directoarea Centrului Academic Internațional Eminescu, Elena Dabija.
Campanie inedită în bibliotecile din Capitală: Cum poți participa

În perioada 17-23 mai 2021, Biblioteca Municipală "B.P. Hasdeu" desfășoară Campania "ReVino la biblioteca ta!". În cadrul proiectului, biblioteca își propune să amintească vizitatorilor despre importanța instituțiilor culturale în comunitate și să atragă persoane noi în incinta bibliotecilor din Capitală. Cititorii vor avea posibilitatea să se întâlească atât în mediul fizic, cât și virtual al bibliotecilor.

Campania va oferi chișinăuienilor recitaluri de poezie, sondaje interactive „Aș veni la bibliotecă dacă...”, workshop-uri, talk-show-uri, șezători, expoziții, cluburi pe interese pentru vârstnici, prezentări a cărților și colecțiilor de carte noi, prezentarea serviciilor ș.a. Filialelel Bibliotecii vor fi amenajate într-un mod artistic și creativ.

Studenți în bibliotecă - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Societate
La Chișinău a apărut prima bibliotecă în aer liber - Foto

"Am amenajat un spațiu atractiv, cu expoziții, cărți rare, lecturi deosebite pe placul fiecărui cititor. Este un prilej deosebit de a aminti despre importanța bibliotecilor, care devin ca un refugiu în aceste momente dificile. Așteptăm toți doritorii să pășească pragul biblitoecilor în aceste zile", a declarat pentru Sputnik directoarea Centrului Academic Internațional Eminescu.

Potrivit Elenei Dabija, pandemia a schimbat viziunile moldovenilor în ceea ce privește dezvoltarea personală și utilizarea tehnologiilor informaționale. Bibliotecile din țară au fost luate cu asalt în mediul online. Chiar din prima zi când bibliotecile din țară și-au reluat activitatea, Centrului Academic Internațional Eminescu a înregistrat în total 230 de vizite.

Acum că au fost relaxate unele restricții cu privire la COVID-19, bibliotecile îi ademenesc pe cititori să revină în sălile instituțiilor și să participe la activitățile educative, pregătite de către bibliotecari.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0