Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Numărul cazurilor noi este din nou în creștere

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus este din nou în creștere. Peste 160 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Alte 166 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 748 de teste. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră de la începutul pandemiei a ajuns la 254 379. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, trei sunt de import. Mai exact, câte unul din Polonia, România și Turcia.

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Societate
Consilierul Maiei Sandu: Vom avea o creștere a numărului de infectări cu COVID

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când nicio persoană din sistemul medical nu s-a infectat cu noul coronavirus. În stare extrem de gravă în instituțiile medico-sanitare spitalicești rămân internați 109 pacienți.

Dintre aceștia, 19 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că alte opt persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Victimele au între 62 și 87 de ani și sufereau de diverse comorbidități. Totodată, alte 293 persoane au fost vindecate. În total, 245 803 persoane au fost tratate de COVID-19. 

De precizat, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, spune că relaxarea restricțiilor va duce la un nou val de infectări cu COVID-19, dar nu va fi o explozie. Ala Nemerenco este de părere că în Republica Moldova lucrurile decurg foarte prost la capitolul organizarea procesului de imunizare. Din acest motiv, până acum, un număr mic de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, deși vaccin este suficient.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0