Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consilierul Maiei Sandu: Vom avea o creștere a numărului de infectări cu COVID

© Sputnik / Mihai Carauscentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Consilierul prezidențial în domeniul Sănătății Ala Nemerenco susține că numărul infectărilor cu COVID-19 va crește din nou în perioada următoare.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Ala Nemerenco spune că relaxarea restricțiilor va duce la un nou val de infectări cu COVID-19, dar nu va fi o explozie. 

Medic - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Societate
Rudele medicilor decedați din cauza COVID-19 vor primi indemnizații unice
"Nu cred că va fi o explozie, dar vom vedea o creștere a numărului de infectări din cauza scăderii restricțiilor și intrării într-un sezon mai cald, când oamenii mai puțin simt pericolul acestui virus, ei merg la natură, se plimbă, se relaxează, merg în localuri și vom strânge roadele", a declarat Ala Nemerenco. 

Ala Nemerenco este de părere că în Republica Moldova lucrurile decurg foarte prost la capitolul organizarea procesului de imunizare. Din acest motiv, până acum, un număr mic de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, deși vaccin este suficient.

"Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea Ministerului de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment. Nu înțeleg de ce autoritățile nu folosesc toate pârghiile pentru acest proces", a spus Ala Nemerenco. 

Consilierul prezidențial este de părere că în alte țări campaniile de informare cu privire la vaccinarea populației sunt mult mai bine organizate, iar Republica Moldova este restanțieră la acest capitol.

"Ca și în toate, noi mereu întârziem, mereu suntem în ultimul vagon al oricăror altor evenimente care se întâmplă în regiune și asta vine, într-o oarecare măsură, cu efectele sale. Această platformă de programare la vaccinare de pe gov.md ar fi trebuit să fie inițiată mult mai devreme, chiar de când s-a început campania de vaccinare. Acum statul ar trebuie să meargă la persoanele care doresc să se vaccineze și să le explice clar toate detaliile, căci avem oameni care nici nu știu unde să meargă pentru a se imuniza", mai spune Nemerenco.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 228 911 de cetățeni s-au imunizat cu prima doză de vaccin, iar 35 469 cu cea de-a doua.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0