Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Portul Giurgiulești a fost preluat de BERD

© Photo : Facebook / ICS Danube Logistics SRL Международный порт Джурджулешть
 Международный порт Джурджулешть - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Operatorul Portului Giurgiulești a fost preluat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care controlează astfel acest punct strategic de transport din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a achiziționat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics (Danube Logistics Group). BERD devine astfel proprietarul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), un obiectiv strategic al Republicii Moldova pentru că este singura ieșire indirectă la mare a acestui stat (pe Dunăre).

 Международный порт Джурджулешть - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Portul Giurgiulești - 500 de metri de acces la oceanul planetar

BERD a anunțat această achiziție printr-un comunicat de presă.

BERD anunță că era acționar al Portului Giurgiulești încă din 1995 și că își propune să promoveze continuarea funcționării și dezvoltării cu succes a obiectivului prin politica de atragere a investitorilor internaționali.

BERD a sprijinit construcția și exploatarea Portului internațional liber Giurgiulești din 1995 și, în 2013, a înlocuit Credit Suisse ca beneficiar economic primar al funcționării portului în urma refinanțării datoriilor restante ale Danube Logistics către Credit Suisse.

BERD este deținută de 69 de țări, inclusiv Republica Moldova, Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții. Cu investiții totale de 1,4 miliarde de euro, BERD este cel mai mare investitor străin din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0