Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploaia inundă gospodăriile oamenilor: Salvatorii sunt solicitați în mai multe localități

© Sputnik / Mihai CarausPloi
Ploi - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Ploile puternice din ultimele zile au distrus nu doar culturi agricole, dar au și ajuns în gospodăriile oamenilor. Salvatorii au fost solicitați pentru a pompa apa din beciuri. 

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că ploile puternice din ultimele zile fac ravagii în întreaga țară. Astfel, mai multe gospodării au fost inundate, iar apa este pe cale să ajungă și în casele oamenilor.

Ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Societate
Ploile de luni au făcut ravagii: Ce localități au fost afectate mai mult

Potrivit IGSU, ajutorul salvatorilor a fost solicitat în localitatea Hincauți, raionul Edineț, pentru a pompa apa care s-a acumulat într-o gospodărie și risca să inunde casa. În satul Băhrinești, raionul Florești, după ce precipitațiile abundente au inundat o parte din subsolul gimnaziului, pompierii au fost chemați pentru a remedia situația.

Intervenția salvatorilor a fost necesară și în localitatea Prajila, raionul Florești. Ploaia a reușit să pătrundă în beciul unei gospodării, iar pompierii au intervenit pentru a pompa apa adunată, astfel ca această să nu ajungă și în locuință. Potrivit IGSU, situația este în continuare monitorizată de angajații subdiviziunilor teritoriale.

Precizăm că meteorologii au emis Cod galben de averse puternice, care a intrat în vigoare de marți și e valabil până astăzi. Astfel, în data de 19 mai se prevăd precipitații și intensificări ale vântului din nord-vest în rafale de până la 15-20 m/s.

Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează deținătorii și gestionarii bazinelor acvatice să verifice starea digurilor și barajelor de protecție. Salvatorii avertizează oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și lacurilor sau în spații deschise neprotejate, pentru a se evita orice pericol. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0