Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova vrea să cumpere 700 de mii de doze de Pfizer: Ce a decis cabinetul de miniștri

© REUTERS / THILO SCHMUELGENVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Republica Moldova intenționează să procure 700 de mii de doze de vaccin Pfizer. În prezent, țara noastră duce negocieri cu producătorul, iar cabinetul de miniștri a votat simplificarea procedurii de procurare. Astfel, contractele nu vor mai avea un model standard.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Miniștrii s-au întrunit miercuri într-o ședință pentru a lua mai multe hotărâri. Printre acestea se numără și decizia de a permite autorităților să procure vaccin după un contract în formular liber, propus de producător, ci nu după un model standard tipizat.

Vaccinare în România - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Societate
Ministerul Sănătății a lansat integral etapa trei de vaccinare: Rezultatele imunizării

Acest lucru a fost cerut în contextul dorinței autorităților din sănătate de a procura 700 de mii de doze de vaccin Pfizer. Miniștrii interimari au votat unanim. 

„Venim cu hotărârea de Guvern prin care se permite procurarea vaccinului anti-COVID-19 cu exceptarea de la modelele formularelor documentației standard pentru realizarea achizițiilor publice, inclusiv modelul contractului, cât și formularul standard al documentului unic de achiziție european, cu acceptarea modelelor de formulare propuse de către producătorul de vaccin anti-COVID”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Premierul interimar a menționat că această hotărâre este una importantă. 

„Noi acum luăm o decizie pentru asigurarea numărului de vaccinuri către finele anului curent, începând cu luna septembrie, octombrie sperăm că lotul corespunzător va ajunge în Republica Moldova. (...) Procesul de vaccinare trebuie să fie asigurat non-stop. Repet, după datele Organizației Mondiale a Sănătății, COVID-19 va pierde din intensitatea abia către luna martie 2023. Prin urmare, toată această perioadă trebuie să avem grijă ca să asigurăm Republica Moldova cu o cantitate necesară de vaccinuri, care oricum persoanele vaccinate or trebui peste vreo opt-zece luni vor trebui să repete vaccinul”, a menționat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Amintim că în țară campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0