Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A apus o epocă: Actrița care a interpretat rolul Malvinei s-a stins din viață

© Photo : Кадр из кинофильма "Приключения Буратино" / Беларусьфильм 1975Татьяна Проценко — Мальвина
Татьяна Проценко — Мальвина - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Ea va rămâne în memoria copiilor anilor 80 drept „fata frumoasă cu ochi mari și albaștri” din povestea „Cheiţa de aur sau Minunatele păţanii ale lui Buratino”.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Actrița Tatiana Proțenko, care a interpretat rolul personajului Malvina în ecranizarea poveștii „Cheiţa de aur sau Minunatele păţanii ale lui Buratino”, s-a stins din viață. Ea a decedat din cauza unei boli oncologice la doar 53 de ani. Informația a fost confirmată pentru RIA Novosti de către soțul actriței Aleksei Voitiuk.

"Da, este adevărat, a murit ... Este o poveste lungă, o maladie oncologică care a durat aproape trei ani. Ne-am luptat, dar boala a câștigat", a spus Voitiuk, adăugând că data și locul ceremoniei de rămas bun va deveni cunoscut mai târziu.

Tatiana Proțenko s-a născut pe 8 aprilie 1968. Este cunoscută pentru rolul din filmul „Aventurile lui Buratino” în regia lui Leonid Necaev. A absolvit departamentul de studii cinematografice al VGIK, a fost membru al Federației Internaționale a Jurnaliștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0