Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se dă startul unui maraton de vaccinare: Cine se poate imuniza împotriva COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează un maraton al vaccinării. Astfel, în perioada 21 - 23 mai sunt așteptați toți studenții, profesorii și elevii care au împlinit deja 18 ani. 

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că maratonul universitar de imunizare împotriva COVID-19 are genericul „De la student la student”. Astfel, la vaccinare sunt așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Societate
COVID-19: Chișinăul trece de la Cod Roșu la Portocaliu

Maratonul va începe vineri la 15:00 și se va desfășura până duminică, ora 21:00. Organizatorii susțin că nu este nevoie de nicio programare, iar procesul de vaccinare se va desfășura în regim non-stop. Doritorii trebuie să aibă la ei buletinul de identitate.

„Vor fi organizate zece puncte de vaccinare unde vor fi disponibile vaccinurile Sinopharm și AstraZeneca. Trei puncte de vaccinare vor fi deschise în incinta blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobîleanschi” (str. Nicolae Testemițanu 27) unde va avea loc imunizarea cu serul Sinopharm, iar alte șapte puncte în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu 25) unde se va administra serul AstraZeneca”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății. 

Potrivit Ministerului Sănătății, în procesul de imunizare vor fi antrenați medici de familie, asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ. 

Totodată, Universitatea de Medicină va asigura și administrarea celei de-a doua doză de vaccin. Astfel, în perioada 11-13 iunie, se va administra serul Sinopharm, iar în perioada 16-18 iulie, vaccinul AstraZeneca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0