Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Chișinăul trece de la Cod Roșu la Portocaliu

© Photo : Miroslav RotariAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Municipiul Chișinău ar putea trece în zilele următoare de la Codul Roșu de COVID-19 la Cod Portocaliu. Ce restricții se mențin.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Potrivit indicatorilor epidemiologici, Chișinăul este sub Cod Portocaliu de COVID-19 și nu sub Roșu cum a fost o bună perioadă de timp. Precizarea a fost făcută de șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă, invitat în studioul Sputnik Moldova. 

„Ultimele cifre arată că avem 70 de cazuri la 100 de mii de populație, ceea ce permite atribuirea Codului Portocaliu. Este o noutate bună, datorită locuitorilor și oaspeților CHișinăului care au dat dovadă de responsabilitate”, a declarat Gîlcă. 

Testare COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Societate
COVID-19: Numărul de cazuri noi de infectare, tot mai mic

Potrivit lui Gîlcă, urmează să se întrunească Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, pentru a decide asupra restricțiilor care vor fi scoase, dar și a celor care rămân în viogoare în continuare. 

„Cu certitudine nu este o relaxare, cu certitudine nu revenim la viața dinaintea pandemiei, fără restricții. Portul de mască rămâne obligatoriu și pentru cei care nu s-au vaccinat, dar și pentru cei care s-au vaccinat”, a mai spus șeful adjunct de la Direcția Sănătate Chișinău. 

Potrivit specialistului, acum când se atestă o descreștere evidentă a cazurilor noi de infectare, cea mai bună soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea în masă a cetățenilor. Gîlcă spune că în acest moment, oricine vrea să se vaccineze o poate face fără restricții, chiar dacă se prioritizează anumite grupuri țintă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0