Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM îi cere Maiei Sandu să-și asume responsabilitatea pentru deciziile sale

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor a comentat decizia președintelui Republicii Moldova de a nu semna și de a returna în Parlament o serie de legi adoptate de majoritatea deputaților.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Socialiștii moldoveni au criticat decizia președintelui Maia Sandu de a nu semna și a returna Parlamentului o serie de legi adoptate de deputați. Într-un briefing de presă, deputatul socialist Petru Burduja a declarat că inițiativa de abolire a „legii miliardelor” a fost aprobată în conformitate cu toate procedurile, dar nu a fost semnată de șeful statului. Potrivit lui Burduja, prima inițiativă de acest gen, aprobată de Parlament, a fost anulată de Curtea Constituțională. Iar a doua, aprobată în mai, nu a fost promulgată de Maia Sandu.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Politică
Blocul PSRM-PCRM a anunțat primii zece candidați de pe listă: Cine sunt ei

„Astfel, cetățenii vor continua să plătească miliardul furat, pentru că, potrivit Maiei Sandu, aceasta este decizia corectă. Și acum nu mai avem întrebări de ce, în 2014, a votat în guvernul de atunci să transfere plata miliardului furat din sistemul bancar și dobânzile aferente acestuia pe umerii cetățenilor”, a precizat deputatul.

Acesta a mai spus că președintele Maia Sandu a refuzat, de asemenea, să promulge amendamente la Legea cu privire la comerțul intern. Este vorba despre restricția pentru rețelele de vânzare cu amănuntul de a stabili reduceri comerciale pentru produsele producătorilor autohtoni de peste 10%, iar perioada de promovare - de peste 60 de zile. La fel, socialiștii o critică pe Maia Sandu pentru că aceasta nu a semnat Legea cu privire la Guvern, prin care s-a împuternicit Cabinetul de Miniștri cu unele atribuții suplimentare în contextul dizolvării Parlamentului pentru încheierea tratatelor internaționale. Este vorba despre asistență financiară pentru implementarea programelor de infrastructură, sprijin tehnic și material, inclusiv pentru localitățile rurale, centre raionale și școli, grădinițe, instituții medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0