Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul PSRM-PCRM a anunțat primii zece candidați de pe listă: Cine sunt ei

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
Igor Dodon a anunțat cine sunt primii zece candidați ai blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, Dodon a precizat că în aceste clipe blocul electoral se află la CEC și depun actele.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. În cadrul emisiunii de astăzi „Președintele Igor Dodon răspunde”, Dodon a menționat cine sunt primii zece candidați pentru fotoliul de deputat. Mai mult, președintele PSRM a precizat că 41 dintre cei 101 de candidați propuși de blocul electoral sunt femei, așa cum prevede legislația. 

1. Vladimir Voronin

2. Igor Dodon 

3. Zinaida Greceanîi

4. Vlad Batrîncea

5. Oleg Reidman

6. Bogdan Țîrdea

7. Alla Dolință

8. Alla Pilipețcaia 

9. Elena Bodnarenco

10. Alexandru Suhadolschi 

„După cum vedeți în primii zece sunt și patru doamne, dar și sunt trei reprezentanți ai partidului comuniștilor. Așa că mergem și ne înregistrăm astăzi. Suntem primii care venim cu actele la CEC, vor mai fi astăzi și alți concurenți electorali care, cel mai probabil, la sfârșitul zilei vor trage la sorț pentru a-și ști numărul în buletinul de vot”, a declarat Igor Dodon. 

Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Politică
S-a dat startul la depunerea documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegeri
Totodată, în cadrul emisiunii, Dodon a explicat de ce primul pe listă a fost ales Vladimir Voronin și nu Igor Dodon. 

„Părinții m-au învățat că celor cu experiență mai mare trebuie să le oferi posibilitatea să fie primii. Eu cred că domnul Voronin ca cel mai bun președinte din țară. (…) Cel mai bun președinte de țară din 30 de ani de independență a Republicii Moldova a fost Vladimir Voronin. Are o experiență enormă, două mandate de președinte, de aceea considerăm că este corect ca dumnealui să conducă această listă și acest bloc electoral”, a menționat președintele PSRM. 

Precizăm că joi, 13 mai, blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0