Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce semnifică ”ivirea lui Ceaus poporului” – expert

© Screenshot / Telegram / ChausUA Николай ЧаусНиколай Чаус
Николай Чаус - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, răpit în Moldova pe 3 aprilie, a publicat pe 17 mai un mesaj video pe Telegram în care el, sănătos și în deplină siguranță, neagă faptul răpirii sale, calificând-o drept fugă de răfuială.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Acum partea ucraineană împreună cu Nicolae Ceaus caută o scuză pentru a ieși basma curată. Astfel a comentat politologul Corneliu Curea, în studioul Sputnik Moldova, mesajul video al judecătorului Ceaus.

"Am văzut că a intervenit o anumită pauză, când autoritățile ucrainene au preferat să nu se pronunțe asupra acestui subiect. Cred că au ajuns cu timpului la un astfel de scenariu, pe care îl propun publicului moldovenesc și ucrainean, pentru a ascunde toată criminalitatea acestei povești urât mirositoare. ”, - a spus expertul.

Politologul este convins că fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus a fost ales drept ”vestitor”  al serviciilor secrete ale Ucrainei pentru a face publică această versiune oficială, care este concepută pentru consumatorul intern și extern.

"Eu cred că anume această versiune va fi în cele din urmă definitivă. În pofida faptului că puțini cred în ea. Doar cei care au înregistrat și au fotografiat toate aceste evenimente au arătat în toată splendoare acțiunile prost coordonate ale serviciilor speciale ucrainene”, a rezumat Corneliu Ciurea.

Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Un complice al răpirii judecătorului ucrainean a fost reținut: Ce riscă acesta

Potrivit expertului, nu există mari îndoieli asupra faptului că Nicolae Ceaus a fost răpit. Iar o astfel de pauză prelungită pentru a fi găsite explicații nu face decât să confirme valabilitatea ipotezei răpirii.

Amintim că pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu un bărbat care s-a identificat ca fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, care a fost răpit la Chișinău în aprilie anul curent. Videoclipul a fost publicat pe canalulTelegram ChausUA, fiind datat cu 16 mai.

"Mă numesc Nikolai Alekseevich Ceaus. După cum puteți vedea, sunt viu și sănătos și totul este în ordine cu mine. În acest moment sunt în siguranță deplină. Și mă simt bine", a spus bărbatul.

El a menționat că în prezent nu poate să comunice locul aflării sale, dar este nevoit să dea de veste pentru că „mulți încearcă să speculeze în legătură cu presupusa mea răpire”. „Cui îi convine acest lucru putem doar ghici”, a spus fostul judecător.

El s-a adresat de asemenea soției și copiilor, cerându-le iertare pentru ceea prin ce au fost nevoiți să treacă.

Comentând răpirea, el a subliniat că aceasta nu a avut loc în 2021, ci în 2016. "De atunci, am fost intimidat în permanență cu răfuiala, forțându-mă astfel să rămân în Moldova", a spus autorul videoclipului.

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat intenționează să apară în Ucraina și, împreună cu avocații, să dea răspunsuri la toate întrebările.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0