Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un complice al răpirii judecătorului ucrainean a fost reținut: Ce riscă acesta

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Oamenii legii au mai reținut un complice care ar fi participat la răpirea judecătorului ucrainean la începutul lunii aprilie. 

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Poliția anunță că duminică, 9 mai, a fost reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina Nicolae Ceaus. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 30 de ani și a fost reținut în timp ce intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit Procuraturii Generale, suspectul a fost pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean.

Сотрудники Украинской полиции в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Politică
În Ucraina a fost deschis dosar penal în cazul judecătorului Ceaus, răpit la Chișinău

Marți, 11 mai, procurorii urmează să solicite în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, el riscă până la zece ani de pușcărie. 

Amintim că judecătorul ucrainean a fost anunțat dispărut sâmbătă, 3 aprilie. Potrivit informațiilor publice, Nicolae Ceaus se afla pe teritoriul Moldovei din 2017, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, acesta fiind în proces cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic. 

În Republica Moldova, presupusa răpire a fostului judecător ucrainean de la începutul lunii aprilie este investigată de Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, dar şi de o comisie parlamentară de anchetă.

Totodată, Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis un dosar penal în legătură cu răpirea în Moldova a fostului judecător ucrainean.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0