Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gestul l-a costat scump: Ce a pățit agricultorul care a ”arat” gazonul - Video

© Sputnik / Mihai CarausProtestul agricultorilor din 22 decembrie
Protestul agricultorilor din 22 decembrie - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Agricultorul din raionul Hâncești care a arat gazonul din parcul Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului" din Chișinău, la protestul din luna decembrie, s-a ales cu o amendă.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. La protestul din 22 decembrie, organizat de agricultori în Piața Marii Adunări Naționale, au participat mai mulți fermieri din țară, nemulțumiți de politica fiscală și vamală pentru anul 2021. Atunci, unul dintre agricultori a intrat cu plugul în parcul catedralei mitropolitane "Nașterea Domnului" și a tras o brazdă. El spunea că îl așteaptă astfel pe ministrul Agriculturii, Ion Perju, ca acela să vină și să aprecieze dacă este bună arătura.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, a precizat pentru Sputnik Moldova că oamenii legii au stabilit o amendă pentru agricultorul respectiv. 

"Pentru încălcările admise, conform legislației, bărbatul a fost sancționat în baza art.104 și 354 a Codului Contravențional și i s-a aplicat în total o amendă în mărime de 3 300 de lei", a declarat Stati.

De precizat că la protestele agricultorilor din decembrie, tehnica agricolă a staționat pe bulevardului Ștefan cel Mare, în fața forului legislativ suprem, pe trotuare și chiar pe gazon.

Protestul agricultorilor din 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Care agricultori vor beneficia de motorina oferită de România
Traficul pe bulevardul principal al orașului a fost blocat pentru o anumită perioadă. Au fost mai multe ciocniri între protestatari și forțele de ordine. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene.

Totuși, în urma mitingurilor autoritățile au dat curs doar unor solicitări ale fermierilor. Astfel, a fost păstrat TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum a fost în anul 2020.

La sfârșitul lunii ianuarie, fermierii, au ieșit la un nou protest. De data aceasta în fața Ministrului de Interne, nemulțumiți că în urma manifestațiilor pe care le-au organizat în decembrie în centrul Capitalei, au fost amendați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0