Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste un milion de mănuși și sute de mii de măști au ajuns în Moldova

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Republica Moldova a recepționat un lot de mănuși medicale și măști de protecție în valoare de peste 500 de mii de euro.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Un ajutor medical în valoare de peste 500 de mii de euro a ajuns astăzi în Republica Moldova. Este vorba de un lot de 1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și 300.000 de măști de protecție de tip FFP2, în sumă totală de 537,500 EURO. Acestea au fost livrate cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Uniunii Europene în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății.

Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Societate
COVID-19: Chișinăul trece de la Cod Roșu la Portocaliu

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, președintele Maia Sandu a mulțumit donatorilor și a specificat că în Republica Moldova sunt suficiente doze de vaccin pentru toți doritorii.

„Republica Moldova are suficient vaccin pentru toți doritorii, sistemul de sănătate beneficiază constant de echipamente medicale și de protecție de la partenerii noștri pentru a putea salva sănătatea și viața oamenilor. Sunt optimistă că în curând, prin vaccinarea câtor mai mulți cetățeni și prin respectarea măsurilor de protecție, vom putea reveni la normalitate”, a scris președintele. 

De precizat, la începutul lunii martie 2021, la Chișinău au ajuns 300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și 5 ventilatoare de respirație artificială, donate de Uniunea Europeană și OMS,  pentru a restabili și trata pacienții cu forme și dificultăți grave de respirație ca urmare a COVID-19. Tot atunci, Republica Moldova a mai recepționat o donație de 600 de pulsoximetre din partea Guvernului Federal al Germaniei, iar în aprilie 2021, Germania și OMS au donat sistemului de sănătate din Republica Moldova 300 concentratoare de oxigen.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0