Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinarea în Capitală - Autoritățile spun că va fi organizat un maraton

© Inquam Photos / George CalinVaccinare în România
Vaccinare în România - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Ion Ceban susține că în continuare numărul persoanelor care decid să-și administreze vaccinul împotriva COVID-19 este încă mic. Primarul a făcut apel la mobilizare.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Primarul Ion Ceban susține că de două luni cetățenii se pot vaccina împotriva COVID-19, însă numărul celor care decid să se imunizeze este încă mic. El a îndemnat cetățenii să-și administreze vaccinul, mai ales că sunt doze suficiente în această perioadă. 

Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
COVID-19: Ce spun specialiștii despre situația din Moldova
"Prioritate rămâne vaccinarea. Noutatea bună este ca avem suficiente vaccinuri pentru toți și vaccinarea este disponibilă pentru toți. Nu mai avem etape de vaccinare. Este disponibilă pentru oricine. La libera adresare sau prin programare, populația se poate vaccina oriunde", a declarat Ceban.

Totodată, edilul-șef al Capitalei a anunțat că în următoarea perioadă va fi organizat un maraton pentru a mobiliza mai mult grupe de persoane pentru a se vaccina. 

"Vă rugăm frumos, ajutați-ne să mobilizăm populația să se vaccineze. Trebuie să ajungem la o rată foarte mare de vaccinare, chiar dacă există critici și interpretări în acest context", a mai spus primarul. 

Cei care vor să se vaccineze, dar nu dispun de timp, pot apela la echipele mobile.

"Procesul de vaccinare se desfășoară zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica și au fost organizate echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor la locul de muncă sau la domiciliu, în cazul celor care nu se pot deplasa", Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate publică. 

Potrivit datelor statistice prezentate de autoritățile municipale, 56 476 de persoane au fost vaccinate cu prima doză și 5 977 cu cea de-a doua doză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0