Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Vaccin ”cu gust”: Specialiștii ruși dezvoltă un preparat anti-COVID comestibil

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Specialiștii din Sankt-Petersburg dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului cu gustul de produs lactat fermentat.

Lucrările privind crearea unui vaccin împotriva coronavirusului sub formă de lapte acru sunt în curs de desfășurare la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt-Petersburg.

Inga Pasicinic - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Cum ne pregătim pentru imunizare și cui îi este contraindicat vaccinul anti-COVID?

Potrivit directorului institutului, Alexandr Dmitriev, tehnologia de producere a noului vaccin se bazează pe implementarea în genomul bacteriei probiotice vii enterococ, conținută în produsele lactate fermentate, a unui segment din ADN-ul microorganismelor patogene, în cazul dat a virusului SARS-CoV-2.

"Pe de o parte, bacteria probiotică are un efect benefic asupra organismului uman, iar pe de altă parte, sunt produși anticorpi împotriva coronavirusului", a spus Dmitriev.

El a adăugat că vaccinul obținut în acest mod are o serie de avantaje față de preparatele deja existente în Rusia și în lume.

"Elaborarea noastră este un prototip, dar ea nu-i este contraindicată practic nimănui. Este un produs obișnuit din lapte fermentat – anume acela pe care îl vedem pe rafturile magazinelor sub formă de chefir, lapte acru, iaurt", a spus directorul Institutului.

În afară de aceasta, el a menționat că producerea vaccinului poate fi pornită la orice fabrică de lactate, cu modificări minime ale procesului, deoarece tehnologia în sine nu necesită multe etape. Tot ce este necesar este să fie însămânțată cultura în lapte, iar a doua zi să obții un produs pur, gata de ambalare.

Aflați din materialul video care sunt particularitățile și avantajele noului vaccin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0