Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un spital în care s-au tratat bolnavii de COVID-19 revine la activitatea de bază

© Photo : Miroslav RotariSalon pentru copii
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Spitalul municipal "Sfântul Arhanghelul Mihail" va reveni la activitatea de bază și nu va mai trata bolnavii infectați de COVID-19. Asta a anunțat primarul Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că deși numărul cazurilor zilnice de infectare cu COVID-19 sunt în diminuare, asta nu înseamnă că autoritățile și cetățenii trebuie să fie indiferenți.

Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
COVID-19: Ce spun specialiștii despre situația din Moldova
Cu toate acestea, Ceban a precizat că urmează să fie reconfigurat numărul de paturi pentru bolnavii de coronavirus în spitalele municipale. 

"Analizăm sistarea ca spital strategic al Spitalului Sfântul Arhanghelul Mihail și revenirea la abordarea de până la COVID-19 a acestei instituții. Vom discuta cu responsabilii de la Ministerul Sănătății să păstrăm Centrul de la Moldexpo, inclusiv secția de terapie intensivă. Rămânem în alertă și suntem pregătiți pentru un nou val sau posibil apariția altor tulpini", a declarat Ion Ceban. 

Până acum, în municipiul Chișinău au fost confirmate peste 106 mii de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 103 032 de persoane s-au vindecat. 

"Rămânem în alertă cu cazurile de deces. Fiecare deces este tragic atât pentru familie, cât ș pentru noi toți. Indicatorul de incidență este în scădere și sperăm că treptat vom trece de la codul roșu la cel portocaliu și așa vom scăpa de pandemie. Capacitatea spitalelor este de 752 de paturi și 100 de triaj. Avem internați 198 de pacienți, dintre care 18 sunt în stare foarte gravă, 83 în stare gravă, 83 în stare medie și 14 - ușoară", a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate publică. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253 845. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 109 cazuri noi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0