Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu pleacă la Berlin: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu va întreprinde o vizită de două zile în Republica Federală Germania.

CHIȘINĂU, 17 - Sputnik. Șeful statului Maia Sandu întreprinde o vizită oficială în Republica Federală Germania pe 19 și 20 mai. Potrivit informațiilor oferite de serviciul de presă al Președinției, vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu care Maia Sandu va avea o întrevedere chiar în prima zi a vizitei.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Politică
Ce va face Maia Sandu cu premiul în valoare de 5000 de euro care i-a fost acordat - Video

După întrevedere, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, președintele va avea o discuție cu cancelarul german Angela Merkel.

Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene. De asemenea, va avea întrevederi cu deputații mai multor fracțiuni din Bundestag.

Cele mai importante subiecte care vor fi abordate în cadrul vizitei țin de îmbunătățirea relațiilor bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea pentru Republica Moldova în atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

Din delegația oficială care o va însoți pe președintele Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0