Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce va face Maia Sandu cu premiul în valoare de 5000 de euro care i-a fost acordat - Video

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Abonare
Maia Sandu a precizat că va dona suma de bani care însoțește premiul acordat de Partidul Conservator din Norvegia.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost distinsă cu Premiul Sjur Lindebraekke pentru Democrație și Drepturile Omului acordat de Partidul Conservator al Norvegiei. Șeful statului a informat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Гитанас Науседа и Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Politică
Ce cadou i-a oferit Maia Sandu președintelui Lituaniei – Foto, video

După cum este menționat în comunicat, Sandu va transmite premiul în valoare de 5000 de euro organizației neguvernamentale SOS Autism Moldova.

”Acest premiu este o apreciere a aspirațiilor oamenilor din Republica Moldova de a trăi bine în țara lor, în democrație, bunăstare și în respect pentru lege. Și pentru că Premiul Lindebraekke îmi este oferit de Ziua Familiei, am decis să donez premiul bănesc ce îl însoțește, 5000 de euro, organizației neguvernamentale SOS Autism Moldova, care sprijină de mulți ani familiile cu copii cu autism din țara noastră și le ajută să se integreze mai ușor în viața comunității. Toți copiii și toate familiile din Moldova merită să trăiască bine acasă”, a declarat Maia Sandu.

Sjur Lindebrække este un politician și bancher norvegian, cofondator al Partidului Conservator din Norvegia. Premiul Partidului Conservator, numit în onoarea politicianului, este acordat pentru activitatea în domeniul drepturilor omului. În prezent, această formațiune politică este condusă de prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0