Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Autoritățile din sănătate se așteaptă la o creștere a numărului cazurilor de COVID-19

© Sputnik / OsmatescoTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Republica Moldova înregistrează o rată mai mică a numărului cazurilor noi de COVID-19. Ultimele statistici ar trebui să ne bucure? Detalii am aflat de la secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.
Autoritățile din sănătate se așteaptă la o creștere a numărului cazurilor de COVID-19

Deși ultimele cifre oferă momente de respiro pentru instituțiile medicale, totuși aceștea nu îi liniștesc deloc pe specialiștii din sănătate. Ministerul Sănătății se așteaptă la o creștere a numărului cazurilor noi de COVID-19 în rândul moldovenilor.

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", secretarul de stat Tatiana Zatîc a menționat că micșorarea numărului de cazuri noi a fost cauzată în  mare parte și de anumite restricții impuse de autorități.

Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Societate
COVID-19 nu a dispărut: Câte cazuri noi au fost înregistrate în Moldova

"Am avut un pic mai mult control în perioada de urgență, lecțiile au fost organizate online, iar posibilitatea de infectare a fost mai redusă. Săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut cu circa 35 procente", a declarat oficialul.

Cu toate acestea, cifrele în scădere nu demonstrează faptul că situația este sub control, susține Tatiana Zatîc. Numărul de decese a crescut cu circa 5,7 procente, iar rata de contagiozitate a crescut de la 0,80% la 0,84% în ultimele săptămâni.

"Ne îngrijorează mult faptul că de sărbătorile pascale a fost aglomerație, iar riscul de infectare în rândul populației a fost mai mare. În 14 zile ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri", a subliniat interlocutoarea.

De menționat că bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253 845.  Datele din 16 mai mai arată că în prezent 149 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 26 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 193 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 244 857 de persoane au fost tratate de COVID-19. Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 1 467 de persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0