Va putea fi depășită recesiunea economică? Ce trebuie să facă statul - expert

© Pixabay / stevepbЭкономика
Экономика - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Abonare
Expertul a explicat cum poate fi depășită recesiunea gravă a economiei moldovenești după pandemie și care sunt măsurile de susținere de care au nevoie oamenii de afaceri din țară.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Ce ar trebui să se întreprindă și care ar trebui să fie răspunsul economic al statului pentru a face posibilă ieșirea din situația post-pandemică? Doar, mai devreme sau mai târziu, pandemia va fi oprită și vom reveni cu toții la viața normală. La această întrebare a răspuns în studioul Sputnik Moldova expertul economic Tatiana Lariușina.

Ce instrumente și metode adecvate are astăzi la dispoziție statul moldovenesc pentru susținerea afacerilor?

"Sunt de acord cu opinia acelor experți care consideră că statul ar trebui să lase în pace întreprinderile mici, precum și antreprenorii individuali, scutindu-i pe oamenii de afaceri de impozite. Din păcate, Moldova nu a învățat cum să administreze impozitarea în vremurile sale clasice de creștere economică", consideră expertul.

Виорел Гырбу - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Expert: Criza economică cu care se confruntă Moldova este fără precedent
Oamenii de afaceri și statul trebuie să-și definească relațiile, este de părere Tatiana Lariușina. La rândul său, statul care sprijină financiar businessul, îl poate la fel de bine controla și verifica.

"Iar mai apoi – să nu ”terorizeze” businessul cu măsuri de reglementare ineficiente. În felul acesta, consider, efectul pozitiv în ceea ce ține de depășirea recesiunii grave pe fondul pandemii doar va spori", a concluzionat economistul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0