Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vaccinarea anti-COVID: Ce se întâmplă după sărbătorile pascale

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Rezultatele campaniei de vaccinare: A crescut numărul doritorilor de a se vaccina? Iată ce spune secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.
Vaccinarea anti-COVID: Câte doze de vaccin au fost administrate după sărbători

În perioada sărbătorilor pascale, centrele de vaccinare au înregistrat un număr mai redus de persoane care au venit să se imunizeze. Printre motivele care au dus la diminuarea acestor cifre este faptul că moldovenii au avut alte preocupări, iar mulți au fost plecați de la locul de trai.

Cu toate acestea, treptat, după sărbători, numărul persoanelor care solicită să fie vaccinate a început să crească.

"În data de 11 mai, au fost administrate 7553 doze de vaccin, dintre care 5627 prima doză și 1926 a doua doză. Centrele de vaccinare lucrează la capacitate maximă, în regim intens", a precizat Tatiana Zatîc.

Menționăm că autoritățile din Sănătate au anunțat recent că centrele de vaccinare din țară vor activa în regim non-stop, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. Oamenii sunt îndemnați să se programeze oricând, fie pe platforma lansată de Ministerul Sănătății, fie să sune la medicul de familie.

Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, în cea de-a doua etapă - imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces. 

Recent, a început cea de-a treia etapă de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus. Persoanele care își desfășoară activitatea în domeniul procesării, distribuirii și comercializării alimentelor de bază cum ar fi panificație, lactate, carne, fructe și legume se pot înregistra pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0