Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România a actualizat lista țărilor pentru cetățenii cărora este impusă carantina

© Photo : Facebook / Poliţia de Frontieră RomânăPoliţia de Frontieră Română
Poliţia de Frontieră Română - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Comitetul pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista statelor cu risc sporit de infectare cu coronavirus și a expus măsurile care se iau pentru cei ce vin din aceste țări.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. CNSU a dat publicității lista statelor cu risc epidemiologic. Statele sunt împărțite pe zone roșie, galbenă și verde.

Avion - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Societate
Alertă de călătorie: Țările cu acces restricționat pentru moldoveni, date actualizate

În Hotărârea nr. 28 a CNSU sunt stabilite și condiţiile în care se impune carantina sau, dimpotrivă, cei care vin din zonele respective sunt scutiți de carantinare.

Potrivit datelor actualizate, Moldova este inclusă în zona verde, adică este printre țările ale căror cetățeni nu vor intra în carantină la sosire.

”Cei care vin din zona verde nu au nevoie de niciun document. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore; dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină”, a spus Arafat, subliniind în acest ultim caz că ”Testul nu mai scuteşte de carantină”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În lista zonei roșii au fost incluse următoarele state: Argentina, Suedia, Olanda, Lituania, Georgia, Croația, Turcia, Franța, Serbia, Belgia și altele.

Decizia Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a intrat în vigoare din 14 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0