Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă de călătorie: Țările cu acces restricționat pentru moldoveni, date actualizate

© Sputnik / Mihai CarausAvion
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a actualizat datele privind alerta de călătorie în mai multe țări ale lumii, în funcție de deciziile luate de autoritățile din țările respective în legătură cu pandemia de COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. România a prelungit starea de alertă pe întreg teritoriul țării începând cu 13 mai. Astfel, este menținută interdicția de intrare pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă. Totodată, moldovenii care se încadrează în categoria de excepție nu nor mai fi nevoiți să stea în carantină, țara noastră fiind inclusă în ”zona verde”.

Un tânăr din Moldova a decis să călătorească prin Europa cu bicicleta  - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Societate
Cum să străbați Europa doar cu bicicleta: Aventura unui tânăr care a parcurs 10 mii de km

În altă țară vecină este instituită carantină adaptivă până la data de 30 iunie 2021. Astfel, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani. Totodată, în absența unui test sau a unei polițe de asigurare, trecerea în Ucraina va fi interzisă. 

Autoritățile din Franța mențin starea de urgență sanitară. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, călătorii din afara spațiului european vor prezenta un test PCR Covid-19 negativ realizat cu cel mult 36 de ore înainte de îmbarcare (în cazul unui test PCR realizat la 72 de ore, se va prezenta un test antigenic adițional de cel mult 24 de ore). Totodată, călătorii se vor izola obligatoriu pentru zece zile la sosire în Franța (controalele vor fi mai stricte, iar în cazul nerespectării carantinei se va aplica o amendă de 1 500 Euro).

Deplasările cetățenilor Republicii Moldova în Republica Federală Germania rămân în continuare restricționate. Călătoriile sunt permise doar în baza unui motiv întemeiat. Începând cu 25 aprilie, țara noastră este inclusă în zona de risc. 

Mai jos puteți vedea care este situația în alte țări ale lumii.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0