Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Psiholog, despre utilizarea în exces a gadgeturilor: Urmează o catastrofă socială

© Sputnik / Mihai CarausCornelia Bodorin
Cornelia Bodorin - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Tehnologia poate face parte dintr-o copilărie sănătoasă, atât timp cât acest privilegiu nu este în exces! Despre efectele bune și rele ale gadgeturilor am aflat de la doctorul în psihologie Cornelia Bodorin.
Psiholog, despre utilizarea în exces a gadgeturilor: Urmează o catastrofă socială

Specialiștii trag un semnal de alarmă: Tot mai mulți copii cad în capcana tehnologiilor. Aceștia devin obsedați de gadgeturi încă de la o vârstă fragedă, iar dacă acest fenomen nu va fi gestionat corect – poate urma o catastrofă socială. De această părere este doctorul în psihologe Cornelia Bodorin.

Potrivit ei, tehnologiile moderne fac parte din viața cotidiană, însă atâta timp cât acestea nu sunt întrebuințate în cazurile potrivite, telefoanele mobile, tabletele – ne fac mai mult rău decât bine.

Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2020
Educație
Profesorii din România cer interzicerea mobilelor la ore și anularea finanțării per elev
"Tehnologiile pot avea efecte pozitive când sunt folosite cu dibăcie și pot fi distructive când nu știm cum să le utilizăm. Nu putem fi în afara tehnologiei, dar trebuie orientată către un scop – informare. În special copiii trebuie să ia doar ceea ce este binevenit pentru dezvoltarea lor, dar nu ceea ce contribuie la un regres intelectual", a declarat specialistul.

Cornelia Bodorin mai spune că, atâta timp cât adulții folosesc în mod abuziv gadgeturile, nu comunică direct cu copiii lor, nu le oferă suficientă atenție, atunci micuții nu au de unde să înțeleagă că aceste instrumente sunt cu adevărat nocive dacă nu sunt utilizate corespunzător.

Potrivit specialiştilor, principalele simptome ale dependenței de ecrane sunt izolarea socială, schimbările bruște de dispoziție, lipsa de interes față de activitățile care anterior îl stimulau și îl atrăgeau.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0