Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Profesorii din România cer interzicerea mobilelor la ore și anularea finanțării per elev

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaОсобенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта
Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта - Sputnik Moldova
Abonare
Profesorii din România cer ca telefoanele mobile să fie interzise la ore și să fie anulată finanțarea per elev: Iată doar două probleme care merită toată atenția pentru a înțelege lacunele din sistemul educațional atât din România, cât și din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Profesorii din România cer interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor, informează Ziarul de Iași

Patriarhul Chiril - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril, despre gadget-uri și venirea lui Antihrist - Video
În Republica Moldova, aceste subiecte lipsesc practic din dezbaterea publică, însă adesea suntem martorii discuțiilor dintre pedagogi care bat alarma și cu siguranță își doresc și ei o schimbare calitativă în sistemul educațional.

Profesorii din România, împreună cu membrii sindicatelor din Iași, au discutat despre modul în care funcţionează sistemul educaţional din România și pe lângă o serie de elemente pozitive, aceştia au venit cu o serie de propuneri de măsuri care să optimizeze, corecteze sau să inoveze activităţile educative.

Dascălii solicită ca telefoanele mobile să nu fie permise în timpul orelor, ci să fie depozitate în locuri speciale. Cadrele didactice mai cer şi să se renunţe la finanţarea actuală per elev.

Studiul a fost prezentat pe pagina de facebook a USLIP Iaşi, dar şi a altor organizaţii sindicale naţionale.

 

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Cezara Dilevschi a explicat care sunt principalele motive pentru care copiii moderni nu pot învăța, nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala.

”În primul rând, copiii petrec prea mult timp în fața ecranelor. Vă dați seama cu ce rapiditate se schimbă acolo imaginile, cât sunt de colorate, iar în comparație cu ele cât de plictisitoare sunt cartea și scrisul. În această situație, un copil suprastimulat cu ecrane și gadgeturi nu are interes pentru alte lucruri", a explicat Cezara Dilevschi.

În prezent, mulți copii nu pot învăța, nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala. Psihologul a remarcat principalele motive care au condus la aceste consecințe.

Fluxul de știri
0