Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM și-a prezentat lista candidaților la alegeri: Cine sunt primii zece pretendenți

© Sputnik / Rodion ProcaPDM
PDM - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Partidul Democrat din Moldova a decis cine va lupta pentru fotoliile de deputat din partea partidului. Democrații au prezentat o listă cu20 de candidați.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Sâmbătă, 15 mai, a avut loc ședința Consiliului Politic Național PDM, în cadrul căreia s-a decis cine va lupta din partea partidului pentru funcția de parlamentar. lista candidaților la alegerile parlamentare anticipate a fost făcută public de către membrii formațiunii. 

Lista include 20 de persoane, iar președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, nu se regăsește în ea, după ce i-a cedat locul unui alt coleg de partid. 

Vedeți mai jos lista candidaților PDM:

1. Pavel Filip
2. Alexandru Jizdan
3. Monica Babuc
4. Ghenadie Buza
5. Mihai Olărescu
6. Nicolae Ciubuc
7. Svetlana Rotundu
8. Ion Leucă
9. Valentina Rotaru
10. Natalia Roșca
11. Mihai Popa
12. Igor Vremea
13. Viorel Babii
14. Nicolae Gorban
15. Serghei Rapcea
16. Ghenadie Muntean
17. Marina Novac
18. Tamara Verejan
19. Ana Aramă
20. Cecilia Graur

Într-o postare pe pagina de Facebook a partidului este menționat că PDM este singura formațiune politică care a venit cu un plan de țară, în care se arată ce a făcut PDM până acum și ce va face în continuare.

„Am demonstrat că facem ALTFEL de politică, am făcut și o ALTFEL de listă pentru alegerile anticipate. Această listă a fost bazată pe mai multe criterii de meritocrație și avem o reprezentativitate bună pe criterii de gen, profesionalism, reprezentanți din teritoriu și ai tinerilor. Sunt în mare parte oameni care au realizat mai multe lucruri în viața lor. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus și care a înregistrat rezultate, președinți de raioane care au implementat reformele elaborate de Guvernul nostru. Avem toate resursele necesare pentru a înregistra un rezultat bun în aceste alegeri”, a menționat președintele PDM Pavel Filip.

Dumitru Diacov  - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Politică
Dumitru Diacov pleacă din politică? Cui i-a cedat locul de pe lista PDM la alegeri
Precizăm că Dumitru Diacov i-a cedat locul său în listă președintelui raionului Cimișlia, Mihai Olărescu.

Deocamdată, PDM nu a fost la Comisia Electorală Centrală să depună actele pentru alegerile parlamentare anticipate. 

Precizăm că vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Astfel, în prima zi, șase partide și blocuri electorale au mers la CEC să depună actele necesare. Este vorba despre PACE, Congresul Civic, blocul Renato Usatîi, P. Șor, PAS și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - (PCRM + PSRM). 

Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0