Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dumitru Diacov pleacă din politică? Cui i-a cedat locul de pe lista PDM la alegeri

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Diacov
Dumitru Diacov  - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova a anunțat că i-a cedat locul său pe lista de candidați ai partidului la fotoliile de deputat.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Dumitru Diacov a scris pe pagina sa de Facebook că îl propune îl locul său pe lista PDM pe președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu. Astfel, acesta ar urma să ajungă pe poziția a cincea în lista candidaților PDM la funcția de deputat în Parlament.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Politică
Ce ”cadouri” așteaptă moldovenii de la politicieni înainte de alegeri - expert

„L-am propus pe Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, în locul meu, nr.5 pe lista candidaților Partidului Democrat la alegerile parlamentare anticipate. Consiliul National Politic a aprobat aceasta propunere. Felicitări, Mihai, succese în alegeri și activitatea de mai departe pentru binele cetățenilor Republicii Moldova!”, a scris Diacov.

Astfel, ar fi de înțeles că Diacov se retrage din lupta pentru un loc în viitorul Parlament. 

Deocamdată, PDM nu a fost la Comisia Electorală Centrală pentru a depune actele pentru alegerile parlamentare anticipate. 

Precizăm că vineri, 14 mai, s-a dat startul înscrierii în cursă a candidaților. Astfel, în prima zi, șase partide și blocuri electorale au mers la CEC să depună actele necesare. Este vorba despre PACE, Congresul Civic, blocul Renato Usatîi, P. Șor, PAS și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - (PCRM + PSRM). 

Amintim că toți candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0