Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu la Cahul: Întâlnire cu administrația locală și vizită la Spital

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaPreședintele Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru în raionul Cahul
Președintele Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru în raionul Cahul - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru la Cahul unde a discutat mai multe chestiuni importante cu reprezentanții autorităților locale și conducerea spitalului raional.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat sâmbătă într-o vizită de lucru la Cahul. Șeful statului s-a întâlnit cu primarul orașului Nicolae Dandiș și cu alți reprezentanți ai administrației locale.

”M-am bucurat că avem o viziune comună asupra necesității de a munci împreună în beneficiul comunităților locale și de a răspunde nevoilor cetățenilor, fie că sunt în centrul țării sau în cel mai îndepărtat sat. Toți oamenii Moldovei merită să trăiască bine acasă”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Politică
Maia Sandu a întors mai multe legi în Parlament: Care sunt acestea
După cum a menționat președintele, pentru a-și îndeplini cu responsabilitate promisiunile față de oameni, autoritățile publice locale au nevoie de ordine în distribuirea fondurilor, de alocarea echitabilă a resurselor financiare, de susținere de la partenerii externi și de independență politică.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat speranța că următorul guvern  va veni ci măsuri pentru sprijinirea afacerilor locale, crearea oportunităților de muncă în localități și îmbunătățirea condițiilor de trai.

Maia Sandu a discutat cu reprezentanții APL despre programul național de împădurire la care lucrează administrația prezidențială, livrarea vaccinurilor în localități, și despre construcția rețelelor de aprovizionare cu apă.

 

În acest context, reprezentanții administrației din Cahul au menționat necesitatea elaborării unui cadru normativ cu privire la Rezervația „Prutul de Jos”, pentru protejarea și conservarea ecosistemelor.

În afară de aceasta, Maia Sandu a fost la Spitalul Raional Cahul. Ea le-a mulțumit pentru eforturile depuse în timpul pandemiei.

„Personalul medical de la Spitalul Raional Cahul s-a vaccinat și a accentuat cât de importantă este imunizarea cetățenilor pentru a opri răspândirea virusului și a reveni la o viață normală. Mă bucur că am reușit să obținem suficient vaccin de mai multe tipuri”, a adăugat șeful statului.

Ea a subliniat de asemenea că, pe lângă depășirea crizei sanitare, este necesar să fie reabilitat în totalitate sistemul de sănătate, să fie îmbunătățite condițiile de muncă pentru tot personalul medical și să fie asigurate servicii de calitate pentru toți pacienții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0