Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce ”cadouri” așteaptă moldovenii de la politicieni înainte de alegeri - expert

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
La ce „cadouri” din partea politicienilor ar trebui să se aștepte cetățenii Republicii Moldova în ajunul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. De regulă, înainte de alegeri puterea, dar și cei care doresc să ajungă la putere, le fac anumite  ”cadouri” potențialilor lor alegători. "Nimic nou sub soare", a citat din Vechiul Testament politologul Angela Colațchi în studioului radio Sputnik Moldova.

"Deși pot apărea și unele nuanțe. Și aceste nuanțe vor fi legate de epidemia COVID-19. Cum ar fi decizia luată în ultimul moment de a deschide cimitirele de Paștele Blajinilor. Acesta este de asemenea unul dintre noile tipuri de bonusuri", spune expertul.

Iurie Ciocan  - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Lacuna din Codul Electoral care ar putea scoate ”într-o veselie” partidele din alegeri
Este paradoxal, în opinia lui Colațchi să vedem o astfel de „cochetărie cu Biserica Ortodoxă” din partea statului în timpul pandemiei. Desigur, este important să respecți și să aperi tradițiile, dar nu în situația când numărul de persoane vaccinate în țară este de 4%. „Și vor exista astfel de lucruri”, consideră interlocutorul.

"Politicienii vor găsi anumite ocolișuri. Deoarece corupția electorală și mituirea deschisă a alegătorilor sunt interzise. Dar cu siguranță o vor găsi cum. Nu pot organiza concerte? Nu-i nimic, vor găsi oportunități și oameni", a constatat politologul.

Înainte de alegeri, politicienii moldoveni dau dovadă de suficientă ingeniozitate, a rezumat expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0